Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Брънзалов: Оставката на Петко Салчев е въпрос на време, охраната на НЗОК не ни допусна до залата за среща

Общество

Д-р Брънзалов: Оставката на Петко Салчев е въпрос на време, охраната на НЗОК не ни допусна до залата за среща

Снимка:

„Охраната изобщо не ни допусна в НЗОК. Не бяхме допуснати до залата и чакахме на дъжда на терасата. Никакви признаци нямаше от залата, че ще бъдем поканени“, заяви д-р Николай Брънзалов в студиото на сутрешния блок на БНТ по повод срещата между БЛС и НЗОК.

По думите му на тази среща е трябвало да се обсъжда методика за разпределяне на неразпределените средства в здравеопазването: „Силите бяха хвърлени с борба с ковид епидемията“. Регламентацията е, че НЗОК и БЛС съвместно трябва да вземат решение как да бъдат преразпределени средствата.

„Българските лекари изпълняват две години професионално своя дълг. В този момент, който клати системата, трябва да поеме пълната отговорност за всякакви последствия. Не може да се вкарва допълнително напрежение в системата на здравеопазването по време на пандемия“, обясни д-р Брънзалов.

„Невъзможно е да с преговаря с НЗОК. Колеги искат оставката на Петко Салчев. Въпрос на време е“, категоричен беше той. Според него е трудно да има пренасочване на лекари от едно населено място на друго, защото „картата навсякъде е червена“.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема