Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Дъжд и мъгла посрещат разхождащите се на Витоша (ГАЛЕРИЯ)

Общество

Дъжд и мъгла посрещат разхождащите се на Витоша (ГАЛЕРИЯ)

Горски служители следят за спазване на ограниченията

Дъжд и мъгла посрещнаха малкото хора, решили да отидат на Витоша, предаде БГНЕС.

От днес, 3 май природен парк „Витоша“ е отворен за разходки. Екипи на Столична община и Общинска полиция организират движението и паркирането на автомобили от „Драгалевци“ до Морените и от „Бояна“ до Златните мостове, Ветровала и Офелиите.

За да не се допуска събирането на много хора на едно място автобусните линии, които пътуват до Витоша остават спрени.

Хижите на Витоша остават затворени.

Горски служители от Дирекцията на Природен парк - Витоша, Югозападно Държавно предприятие и Държавно горско стопанство - София ще следят за спазването на ограниченията след отпадане на забраната. Екипите правят предварителен обход на парка като ограждат с ограничителни ленти местата за отдих, масите, беседките, пейките.

Служителите ще разясняват на гражданите условията, при които могат да посещават територията на парка. При разходка в планината, задължително е спазването на дистанция от два метра и половина. От Дирекцията припомнят, че гражданите могат да си направят пикник на тревна площ, в ограничен кръг, само членовете на едно семейство, съобщиха от агенцията по горите.

„Хората се отнасят с разбиране и спазват дадените указания. В момента няма много посетители заради лошото време“, споделя директорът на ДПП Витоша, д-р инж. Анна Петракиева.

Въпреки неблагоприятните метеорологични условия в момента, от парковата дирекция апелираха гражданите да бъдат внимателни и да не забравят, че се намираме в пожароопасен сезон.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати