Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Директорът на „Булгаргаз“: Ще възстановим средства на нашите клиенти със задна дата

Общество

Директорът на „Булгаргаз“: Ще възстановим средства на нашите клиенти със задна дата

Снимка:

„Булгаргаз“ ще предложи на КЕВР през април цена от 26,29 лв. за мегаватчас, което в сравнение със сегашните 44,04 лв. е намаление в размер на 40,3%, посочи изпълнителният директор на дружеството Николай Павлов пред БТВ.

„Булгаргаз“ ще възстанови на своите клиенти средства със стара дата, увери Павлов, според когото е справедливо от своя страна клиентите също да възстановят средства на своите потребители. Това възстановяване обаче ще следва сложна процедура.

„За да можем да възстановим разликата в цените, която ще се получи за периода от 5 август 2019 г. до 31 март (2020 г.) трябва решение на КЕВР. „Булгаргаз“ ще изготви съответните заявления със стара дата и ще ги внесе за одобрение от КЕВР. И след това Булгаргаз ще възстанови средства на своите над 200 клиенти“, обясни Павлов.

За всеки отделен месец за периода между 5 август 2019 г. и 31 март тази година цената на газа ще бъде различна. „Има формула, която отразява курса на долара и петролните деривати“, както и котировките на пазарите“, каза директорът на „Булгаргаз“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема