Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Положителни проби за коронавирус, Борисов свиква Националния щаб

Общество

Положителни проби за коронавирус, Борисов свиква Националния щаб

Положителни проби за коронавирус, Борисов свиква Националния щаб - Tribune.bg
Снимка:

След като снощи беше съобщено за две положителни проби за коронавирус, днес премиерът Бойко Борисов свиква извънредно в Министерския съвет Националния оперативен щаб с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.

Щабът ще докладва за актуалната обстановка в очакване да станат ясни резултатите от новите проби на пациентите, за които беше съобщено, че има съмнения за коронавирус.

Двама пациенти, мъж и жена, са дали положителни проби на първите и вторите им направени тестове. Въпреки това данните не са напълно достоверни и се чака потвърждение на изследванията, обясни снощи началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

27-годишният мъж е от Плевен, а жена на 75 години, е от Габрово. И двамата не са пътували в чужбина. Намират се в инфекциозните отделения на двата града от няколко дни. В добро състояние са.

Днес беше съобщено, че заразените с категоричност са четирима души – двама от Плевен и двама от Габрово.

Потвърдена е пробата на мъжа от Плевен и е установен още един заразен, който е бил в белодробното отделение на болницата. Той е 61-годишен. Потвърдена е и пробата на 75-годишната жена от Габрово, като новият случай е на друга жена- медицински персонал. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати