Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Емил Радев покани в Брюксел рапъра 100 Кила

Общество

Емил Радев покани в Брюксел рапъра 100 Кила

Евродепутатът Емил Радев посрещна в Брюксел група от Варна и областта, като сред тях беше и рапъра 100 Кила. Заедно с Радев бяха и колегите му от групата на ГЕРБ-СДС Андрей Новаков, Асим Адемов и Александър Йорданов.  

„В очакване Съветът на ЕС да се произнесе за членството ни в Шенгенското пространство темата неминуемо бе сред акцентите в разговора, който проведохме. За пореден път изразих категоричната позиция, че 11-годишната безпрецедентна бариера пред страната ни не се дължи на проблеми в готовността ни за пълноправно членство, а на екстремистките настроения на партии, които са част от управляващата коалиция в Нидерландия, където предстоят избори през пролетта. Евентуално вето на Австрия и Швеция не е непреодолимо препятствие за нас, така че в оставащите броени дни до заседанието на Съвета, преговорите трябва да продължат“, заяви Емил Радев.

Той допълни, че темата Шенген е добър пример за обединените усилия на българските евродепутати да защитават националните интереси, независимо от политическите си пристрастия.

„Всички работим активно за окончателното присъединяване на България към Шенгенското пространство още до края на тази година и разчитаме на силната подкрепа на европейските институции, която получихме. Надявам се, че единните усилия на българската делегация в ЕП ще бъдат добър пример и за постигането на съгласие в парламента на страната ни, който, за съжаление, е раздиран от остри политически сблъсъци и дори не успя да приеме с пълно единодушие гласуваната декларация в подкрепа на приемането ни в Шенген“, каза още евродепутатът.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати