Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Evrotrust ще осигурява безплатни е-подписи на българските граждани и малкия бизнес по време на извънредното положение до 13 май

Общество

Evrotrust ще осигурява безплатни е-подписи на българските граждани и малкия бизнес по време на извънредното положение до 13 май

Българската компания обмисля сходна инициатива за целия Европейски съюз

Българската компания Evrotrust Technologies, осигуряваща технология и мобилно приложение за е-идентификация, е-подпис и препоръчана е-поща изцяло по дигитален път, без аналог в света като функционалност, ще предоставя безплатно електронни подписи на българските граждани и малкия и средния бизнес по време на извънредното положение до 13 май включително.

Още през март Evrotrust стана част от инициативата на Държавна агенция “Електронно управление” (ДАЕУ), предоставяща възможност на гражданите и бизнеса да заявяват административни услуги от държавата електронно чрез единния портал www.egov.bg, като подписват безплатно заявленията си с мобилния квалифициран е-подпис на компанията за периода на извънредното положение. Целта на новата кампания на Evrotrust сега е да надгради тези усилия и да подкрепи допълнително потребителите и бизнеса в адаптирането им към новата среда, която изисква максимална мобилизация по отношение на дигитализацията на процесите и услугите, за да не се стига до спиране на бизнеса и блокиране на предоставянето на услуги. По този начин Evrotrust изразява и солидарността си с усилията на цялото общество да се справи в условията на епидемията от коронавирус (COVID-19).

“Никога досега услугите, които предоставяме, не са били по-търсени и желани. Никога не сме имали толкова огромен брой заявки за регистрация и интеграция на мобилното ни приложение за толкова кратко време. В Evrotrust сме подложени на безпрецедентно силно търсене от страна на фирми и граждани, а вече и на държавата, което ясно показва, че мнозинството от компаниите, държавните институции и активната част от обществото правят всичко възможно бизнесът и социалният живот да не спират. За изминалия месец имаме над 400% ръст на регистрациите и броя сваляния на мобилното ни приложение, както и десетократно увеличение на е-подписите през апликацията ни. Полагаме максимални усилия, за да отговорим на очакванията и да обслужим всички нови заявки,” коментира проф. Георги Димитров, член на съвета на директорите на Evrotrust.

“Впечатлени сме от бързината, с която се разви дигитализацията в условията на епидемията от коронавирус. Коронакризата доведе до силен тласък на дигиталната трансформация на бизнеса, държавата и отношенията между хората и това е един от малкото позитивни моменти в настоящата обстановка. Наблюдаваме тази тенденция във всички сектори. В този предизвикателен момент искаме също да бъдем и съпричастни към обществото. Затова решихме да удължим периода, в който ще предоставяме безплатни електронни подписи на най-уязвимите в условията на коронакризата - гражданите и малкия бизнес. Обмисляме подобна инициатива и в рамките на целия Европейски съюз,” допълни проф. Георги Димитров.        

Evrotrust е разработена изцяло в България технология и е най-бързото, лесно и достъпно решение в глобален мащаб за е-идентификация, е-подпис и препоръчана е-поща директно от телефона. За периода на извънредното положение с мобилния квалифициран електронен подпис (КЕП) на Evrotrust гражданите могат да заявяват безплатно и услуги от държавните институции на ниво централна, местна и областна администрация. Това става чрез единния портал на ДАЕУ – www.egov.bg, както и директно през уебсайтовете на министерствата, общините и останалите държавни институции. 

Електронният подпис на Evrotrust е напълно законен и равностоен на собственоръчно поставен подпис на хартия. Приложението отговаря на всички изисквания и стандарти за информационна сигурност. Evrotrust използва автоматизирано разпознаване чрез технология за 3D биометрия на лицето през камерата на телефона и чрез документа за самоличност. Мобилното приложение на Evrotrust може да бъде свалено безплатно от Google Play или App Store на всяко смарт устройство - телефон или таблет с операционна система iOS и Android.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати