Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фалшива новина за коронавирус в България се разпространява в интернет

Общество

Фалшива новина за коронавирус в България се разпространява в интернет

Снимка:

„Разпространената “новина” от някои сайтове за наличие на коронавирус в България е ЛЪЖА! Към момента няма доказан случай на болен, заразен с коронавирус на територията на РБългария! Спазвайте указанията на Министерство на здравеопазването!“ Това обяви извънредно в социалните мрежи изп. директор на УМБАЛ „Александровска“.

Човек е диагностициран с коронавирус в България, твърди TrafficNews. Информацията за болния все още не била официално потвърдена от Министерството на здравеопазването.  За момента се пазело в тайна в кой град се намира болният. Той имал висока температура и всички симптоми на COVID-19. Очаквало се до часове пробата му да бъде оповестена официално от властите, гласеше информацията.

Подобни слухове плъзнаха и в други медии, а неофициално в групи и чатове в мрежата се говори за трима пациенти с коронавирус в София.

Днес, 26 февруари, в Националната референтна лаборатория за новия коронавирус COVID-19 са изследвани 9 проби на лежащо болни граждани, настанени в лечебни заведения в Стара Загора, Хасково, Шумен, Варна и Бургас.

Всички те са отрицателни, съобщиха по-рано от здравното министерство.

Отрицателни са и всички проби, изследвани във Военномедицинска академия.

В Националната референтна лаборатория по-късно днес са постъпили проби от Русе, резултатите от които ще излязат утре, 27 февруари.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив