Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фалшиви свидетели и много пари? Майка твърди, че съдът ѝ е взел децата, за да ги даде на осъдения за домашно насилие баща

Общество

Фалшиви свидетели и много пари? Майка твърди, че съдът ѝ е взел децата, за да ги даде на осъдения за домашно насилие баща

Фалшиви свидетели и много пари? Майка твърди, че съдът ѝ е взел децата, за да ги даде на осъдения за домашно насилие баща - Tribune.bg
Снимка:

„Когато една жена е сама и се бори за децата си - това е резултатът! Когато насреща стоят местни феодали с пари и власт - това е резултатът! ПАРИТЕ И ВЛАСТТА ВЗИМАТ ДЕЦА“

За поредния абсурд на съдебната ни система сигнализира в социалните медии Катя Мачуганова, чиито деца са отнети в следствие на решение на Софийския районен съд. Мачуганова миналата година бе отличена от списание Форбс България в категория “Жените в технологиите” по специалния им проект “Жени на върха”, но според съда не е в състояние да се грижи за момиченцата си на 5 и 7-годишна възраст.

След съдебното решение, съпругата и майка на двете деца на Андрей Мачуганов към момента е в кардиологичното отделение на „Пирогов“, на системи, със сериозни здравословни усложнения, предизвикани от шока след светкавичното отнемане на децата.

„Когато една жена е сама и се бори за децата си - това е резултатът! Когато насреща стоят местни феодали с пари и власт - това е резултатът! ПАРИТЕ И ВЛАСТТА ВЗИМАТ ДЕЦА“, пише тя в профила си във Фейсбук.

Потърсена от екипа ни да ни разкаже повече подробности, младата майка обяснява, че според нея всичко се е случило благодарение на един фалшив свидетел и многото пари на мъжа ѝ.

Андрей Мачуганов е бизнесмен със семеен бизнес в отглеждането на зърнени и маслодайни култури в района на Ловеч. Девет поредни мандата баща му Димитър Мачуганов е председател на Асоциацията на зърнопроизводителите в Ловеч и е един от основателите на Националната асоциация на зърнопроизводителите в България (НАЗ). Изнасят продукцията си в около 20 страни. Според Катя обаче фамилията са местни феодали, на които никой не смее да се опълчва.

Жената разказва, че през 2018 година, докато е бременна с второто им дете с Андрей разбира, че мъжът ѝ има паралелна връзка с друга жена, с която впоследствие заживява на семейни начала на преки от семейното им жилище. Андрей има и извънбрачно дете на 3 години от тази връзка.

Въпреки новата си жена и извънбрачното дете, Андрей Мачуганов и фамилията му не спирали да тормозят и да упражняват агресия върху нея, твърди Катя Мачуганова. Думите ѝ се потвърждават и от съдебно решение срещу мъжа ѝ от 2020 г.

„Тормозът към мен и децата от страна на мъжа ми и семейството му не е спирал, откакто ни изгониха от семейното ни жилище в гр. Ловеч, когато отношенията бяха толкова ескалирали и аз бях толкова уплашена, че се наложи да потърся защита от домашно насилие”, разказва тя.

През 2020 година Катя Мачуганова осъжда съпруга си за домашно насилие над нея и голямата ѝ дъщеря, която е свидетел на агресия, обиди и психически тормоз над майка ѝ. Четири години, след като е принудена да напусне общото им жилище в гр. Ловеч, Катя и децата ѝ се установяват в нов град, имат нов дом, нови приятели и ново училище. Въпреки тежката ситуация около раздялата на родителите, голямата дъщеря става национален шампион по карате.

Според Катя, тормозът, на който са подложени от сем. Мачуганови, ясно се вижда и усеща от децата ѝ. Те са в съзнателна възраст и разбират, че майка им е обект на постоянна агресия, заяждане, заплахи, шантаж, обаждания, следене и подслушване. Големият парадокс е, че след като е осъден за домашно насилие, Андрей Мачуганов и неговата майка завеждат дела срещу Катя по обвинения за домашно насилие над децата. Именно с решение на Софийски районен съд по едно от тези дела от 10 април тази година, момичетата са отнети от майка им и към момента се предполага, че се намират в дома на баща им в гр. Ловеч.

В момента Катя Мачуганова прави опити да намери закрила в правораздаващите органи и се заканва да отстоява правата си по всички законосъобразни пътища.

Версията на бащата е различна.

„Вчера заведох дело срещу Катя Мачуганова по Закона за Защита от домашно насилие за побой и тормоз над дъщерите ми - Ана и Жана. В тази връзка, в същия ден -  вчера (10.04),  бе издадена заповед за незабавна защита на децата срещу Катя Мачуганова - това означава, че съдът е приел, че същата с действията си представлява пряка и непосредствена опасност за живота и здравето на децата. По силата на тази заповед Катя има забрана да се доближава до Ана и Жана. Опасявах се, че е възможно, въпреки заповедта, тя да опита противоправно да вземе децата и да ги отведе и опасенията ми не бяха напразни. Когато отидох да взема Жана и Ана от училище и детска градина, майка им вече беше там. Влезе в градината, почна да дърпа децата и да бяга. Аз през цялото време стоях на метри от нея и изобщо не съм я доближавал. Докато тичаше, Катя се спъна и падна, като  започна да крещи “ТОЙ МЕ БИЕ, ТОЙ МЕ БИЕ”  Не знаех какво още да очаквам, затова след като излязохме навън, аз застанах на вратата на колата, за да й попреча да влезе вътре и да тръгне с децата и се обадих на тел. 112, за да подам сигнал, но  докато чакахме полицаите, тя се опитваше да избяга и ме буташе да се отместя от колата. Децата бяха в силен шок, плачеха и крещяха заради действията на Катя.

В един момент тя ги бутна насила отзад в колата и влезе на седалката до шофьора, с цел да се премести на шофьорското място и да потегли. За да предпазя децата си от противозаконно отнемане, тогава аз седнах на шофьорското място и Катя Мачуганова започна да ме рита с обувките си от мястото до шофьора. Аз се покрих с ръка и тя ме удряше в рамото, ръката и главата, целейки да се отместя преди да дойдат органите на реда, вследствие на което ми бяха нанесени увреждания, за които разполагам с медицинско свидетелство.

В крайна сметка, органите на реда дойдоха и съобразно разпореждането на съда, децата си тръгнаха с мен.

За всичко случило се имам свидетел, присъствал и придружавал ме през цялото време, който възприе всичко случило се. В учебното заведение има и камери, записите от които ще изискаме по съдебен ред, за да излязат наяве истината и правотата!

Благодаря на Господ, Жана и Ана са добре, спокойни и щастливи и това е най-важното за мен!“, пише той.

Очаквайте още по темата!


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети