Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова: Градският транспорт в София утре ще се движи по всички линии

Общество

Фандъкова: Градският транспорт в София утре ще се движи по всички линии

Фандъкова: Градският транспорт в София утре ще се движи по всички линии - Tribune.bg
Снимка:

„Градският транспорт утре ще се движи по обичайните си маршрути, по всички линии. Метрото също. Ще има три точки за събиране „Петте кьошета“, Лъвов мост и Сточна гара, където ще участват само служители, които не са на работа.“, това заяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Тя обясни, че в общината са постъпили няколко заявления за протести, като вчера това на работодателите е било оттеглено. Останали са заявленията на превозвачите, таксиметровите шофьори и транспортните синдикати.

СО са призовали организаторите да не блокират кръстовища до 8.30 заради матурата по български език и литература, каза още Фандъкова.

Според заявленията протестиращите ще направят шествие до Министерство на финансите.

След това ще продължат с шествие от 10.30 часа  към Министерския съвет, където от 11 до 13 часа ще проведат протестен митинг.

В знак на протест и под наслов „НЕ на унизително ниските заплати!“ работа ще преустановят и в Столична община, Район Красна поляна - от 10 до 11 часа.

„По отношение на превозвачите продължават разговорите с МС и все още няма информация какво точно ще се случи“, каза столичният кмет.

Директорът на столичната дирекция „Сигурност“ Кристина Лазарова съобщи, че таксиметровите шофьори, които също се включват към недоволството ще започнат протеста си в 9.00 часа от Южната дъга на Околовръстното шосе. От там те ще влязат в център по бул. Мария Луиза, където движението за автомобили ще бъде ограничено, но градският транспорт ще се движи. Таксиметровите шофьори ще паркират колите си на булеварда и ще отидат пеша на площад „Независимост“.

Заявления за протести са подадени и в Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Плевен.


Топ новини

виж още
Актуална тема