Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова настоява за строг контрол на скоростта, употребата на алкохол и наркотици

Общество

Фандъкова настоява за строг контрол на скоростта, употребата на алкохол и наркотици

Фандъкова настоява за строг контрол на скоростта, употребата на алкохол и наркотици - Tribune.bg
Снимка:

София е готова да окаже помощ на пострадалите от наводненията семейства в карловските села. Изпратен е камион с пакетирани хранителни продукти и консерви. Екипите на общината бяха първите, които се притекоха на помощ на бедстващите, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде БНР.

„Благодаря много на моите момчета. Те наистина работеха денонощно, при това само няколко дни, след като помагаха в самото Карлово на професионалната гимназия. Краси Димитров и екипите, всички вече ги познавате, те са винаги на място, едни от първите, за да помогнем и да спасяваме хора. Всъщност, те се включиха най-напред в спасяването на хората. Сега вече работата е организирана. Има вече тежка техника. Сега е времето за тежката техника, да бъдат изчистени и улиците, и къщите, и дворовете на хората. Изключително тежка е ситуацията на хората. В контакт сме с кмета на Карлово. Готови сме, ако имаме възможност и с друго да помогнем", каза Фандъкова.

По повод катастрофата на пътя София - Самоков тя съобщи, че в района на инцидента не е имало камери за видеонаблюдение. Фандъкова се обяви за повече камери за скорост и засилен полицейски контрол:

„Не само ние, всички хора в София настояваме да има много строг контрол за скорост и за употреба на алкохол и наркотици. Очевидно, че това е пандемия, че без контрол хората се отпускат. Не е възможно навсякъде да се сложат бетонни прегради, но камерите вършат работа. И трябва да са много - камери за скорост, трябва да има екипи на "Пътна полиция", повече в София, но това вече не може така да продължава".

Един човек загина, а 9 пострадаха при сблъсъка на 3 коли на пътя край Панчарево. Четирима от ранените са с опасност за живота. Те са на възраст от 14 до 18 години. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети