Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова показа новите електробуси, те се движат по три линии

Общество

Фандъкова показа новите електробуси, те се движат по три линии

До края на 2021 г. 20% от всички градски автобуси ще са електрически

Кметът на София Йорданка Фандъкова представи новата електробусна линия 123, която вече ще се обслужва само от екологични возила.

„От 17 януари се пускат допълнителни два нови електически автобуса по линия 123. Досега тя се обслужваше от частен оператор, чийто договор изтече. В момента по нея се движи само един електробус. Маршрутът на линията се удължава и с още 6 нови спирки и ще свързва район „Слатина“ с „Цариградско шосе“, „Студентски град и „Симеоновския лифт“, уточни кметът.

По план до края на 2021 г. ще се движат около 20% електробуси по линиите.

„Привърженик съм на този вид транспорт по няколко причини. На първо място - нулеви емисии. Разходите за закупуване са доста по-високи от тези за взимане на газови автобуси, но експлоатационните разходи и тези за гориво са в пъти по-ниски“, заяви Фандъкова и добави, че освен това няма разходи за гориво и смазочни материали.

Според нея няма как да се говори за мерки за по-чист въздух, ако не се работи за добър градски транспорт, който да мотивира хората да слизат от колите си.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

ЦВЕТАНОВА ПОЗДРАВЛЕНИЯ, Г-ЖО ФАНДЪКОВА! Само ББ и ГЕРБ се справят с всички трудности! Така и не рабрах, по време на у-нието на БКП/БСП-3-ната коалиция, колко и къде са подменени ВиК, в колко градове асфалтираха, колко детски градини построиха, колко детски площадки подмениха и т.н. Списъкът е дълъг. Но пък оставиха на ББ празна хазна и договори в дългосрочен план и не изгодни за Б-Я. О, да не пропусна, успешно 3 фалита, разграбване и приватизация чрез РМД-та за над 100 млрд. $,(банковият фалит и пенсионният фонд), над 200 млрд.; фалитът на КТБ, по времето на Орешарски. С разграбването се справят успешно. НАГЛОСТ!
07.01.2020 15:06 / Отговор
ГЕРБ Много лизане гъза на Данчето, която всичко съсипва. Поредната пиар.акция на тази простакеса. Бяха купили автобуси, електрически бракми, които се движеха по линия 84, но шофьор ите ги отхвърли ха. Просто човек се страхуваше да се вози.в тях. Нищо, което купуват, не е качествено.
07.01.2020 16:24

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство с третия мандат?
Покажи резултати Скрий резултати