Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Йорданка Фандъкова: Ситуацията е овладяна, няма бедстващи хора

Общество

Йорданка Фандъкова: Ситуацията е овладяна, няма бедстващи хора

Снимка:

Ситуацията е овладяна, на територията на Столична община няма бедстващи хора. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която рано тази сутрин пристигна на място в район Нови Искър.

Осъществено е контролирано изпускане на водни количества от река Блато с отваряне на дигата към полето. Целта е да се намали притокът и да се спре наводняването на дворове и мазета, обясни кметът.

Нямаме обявено бедствено положение на нито едно място в Софийска област. Няма блокирани хора. Продължаваме да наблюдаваме язовирите. "Суходол-2" е покачил нивото. Към момента няма опасност от преливане, но предприемаме действия по изпускане, за да предотвратим такова, обясни Фандъкова.

Тепърва ще се описват щетите по наводнените в района къщи. Преди Волуяк има наводнени къщи. Ще се описват щетите в рамките на деня, но най-напред трябва да спаднат нивата на реките. Екипите на пожарната са работили и през нощта за издигането на диги. Много важна е превенцията на Нови Искър, допълни кметът. 

Първата задача днес е да се отводни участъкът под моста на Корило, за да възстановим движението на автобусите там. Те все още се движат по обходен маршрут и също така да се работи в Мировяне за помагане на хората, заяви Фандъкова. Тя съобщи, че в момента екипите се насочват в район Нови Искър, за да се издигнат диги и в Требич, където е кметът на район Надежда с екипите му, и там трябва да се направят диги.

Към 7:30 часа се възстановяват маршрутите на автобуси 26, 27 и 29.

По-рано днес автобусите се движеха по променен маршрут поради наводнени участъци на пътното платно.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още