Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фирмата, забавила част от тестовете за учениците опроверга Кацаров: Изпълнили сме задълженията си

Общество

Фирмата, забавила част от тестовете за учениците опроверга Кацаров: Изпълнили сме задълженията си

Снимка:

Фирма „Булснайт ЕООД“, която забави доставките на част от щадящите антигенни тестове за учениците, публикува изявление до медиите.

От фирмата заявяват, че са изпълнили задълженията си за доставка на щадящи бързи антигенни тестове съгласно клаузите на договора, сключен с Министерството на здравеопазването.

„Фирмата беше избрана за доставчик по покана за закупуване на бързи антигенни тестове за провеждане на индивидуално неинвазивно изследване на SARS-CoV-2 с цел скрининг на ученици от 1-4 клас, публикувана от Министерството на здравеопазването на 26.10.2021 г. по критерии най-ниска цена.

През цялото време на изпълнението на договора поддържахме ежедневна комуникация с представители на Министерството на здравеопазването. Към датата на изявлението на министър Кацаров по време на брифинг от 09.11.2021, че „единият доставчик подписа договор, изчезна и не ги достави“, срокът за доставка на тестовете съгласно договора все още не беше изтекъл и тези твърдения са абсурдни и не отговорят на истината.

Не се възползвахме от правото си на отговор чрез медиите по-рано, за да не се въвличаме в предизборна полемика, като основно се фокусирахме върху изпълнение задълженията ни по Договора.

Със своя дългогодишен опит, Булснайт ЕООД разработва и реализира иновативни решения в областта на медицината и информационните технологии.  


Топ новини

виж още

Актуална тема