Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Горанов няма да отговаря на внушения на „лице със задължения от 700 млн. лв. към хазната“

Общество

Горанов няма да отговаря на внушения на „лице със задължения от 700 млн. лв. към хазната“

Снимка:

Във връзка със засиления медиен интерес, породен от разпространените днес внушения от страна на г-н Васил Божков, Министерството на финансите припомня, че министър Горанов на брифинг в Народното събрание миналия петък, 8 май, коментира и изрази своята позиция относно твърденията на г-н Божков.

Поради това заявяваме, че финансовият министър няма да дава други изявления по твърдения и публични изяви на въпросното лице със задължения от 700 млн. лв. към държавната хазна.

По-рано днес на страница във Фейсбук се появиха снимки, за които се твърди, че са от телефон на Божков. Обвиняемият хазартен бос твърди, че е контактувал с министър Горанов.

„Г-н Божков би могъл да заплати на държавата това, което не е заплатил навреме“, каза преди седмица Горанов в отговор на интервюто, което Божков даде от Обединените арабски емирства за bTV. Горанов обяви, че става въпрос за поредния богат българин, който се укрива от правосъдието и използва медиите за своите защитни тези.

Срещу Васил Божков са повдигнати общо 11 обвинения, сред които за ръководене на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп и др.  


Коментари (1)

Тартаковер Досега от този смотан счетоводител от Свищовския инситут, а днес за нещастие на България станал финансов министър, се усещаше само мирис на пари, корупция, пороци и скандали. Но не и страх. Само наглост. Сега за първи път се усеща страха. Страха на подлия плъх, който бърза да се скрие, вместо да излезе и смело да признае нечистоплътното си битие. Според мен, герберската отрепка е приключила политическия си път. Американците са казали-проследи парите и ще намериш престъпника. Редно е Боко да го изритва от пътя си, както често прави с ненужните, осрали се калинки. Но за непоправимите вреди, които нанесоха на обществото и живота ни досега, само изритването не е достатъчно.
15.05.2020 15:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още