Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Христо Мутафчиев към здравния министър: Как така ние ще предлагаме мерки?

Общество

Христо Мутафчиев към здравния министър: Как така ние ще предлагаме мерки?

Снимка:

Вчера всички браншови организации получихме писмо от здравния министър да дадем ние предложение как да бъдат осъществявани мерките. Извинявайте, господин министър, но ние не сме специалисти в тази област, за да даваме предложение. Второ - вие по този начин прехвърляте отговорността от властта към хората, които трябва да спазват някакви разпоредби и мерки. Прехвърляйки тази отговорност, вие скарвате гилдията помежду ни, защото ако един директор предложи дадени мерки за своя театър, а друг предложи други - после вие ще кажете „Ама те така поискаха“, Това заяви председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев пред Bulgaria ON AIR относно поисканите предложения за въвеждане на ковид мерки от служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров. 

Не знам здравният министър и въобще институциите да си направиха труда да отидат в една театрална зала, за да видят, че от момента, в който ние влязохме в пандемия, мерките се спазват.“, допълни още той.

Той се обяви за вдигане на капацитета на залите на 100%, тъй като в момента работят на 50%.

,,Хората отново ще влизат с маски, така или иначе хората са уплашени и напливът все още не е огромен. Има дезинфектанти на входовете на театрите. Какви други мерки трябват? Защо трябва да има необходимост от други мерки? Най-важното е, че не бива да се прехвърля отговорността от властите към хората. Браншовите организации, ако искат да бъдат попитани - ще организират срещи“, коментира председателят на Съюза на артистите.

На въпрос колко процента от актьорите са се срещали с вируса и колко от тях са ваксинирани, той отговори: „При предишното правителство имаше сериозна офанзива по отношение на ваксиниране на отделни групи и отделни браншове. Ние, творците, бяхме вкарани във втора фаза. Започна ваксинация, но не знам защо тя много бързо се изниза и приключи. Но немалко хора са го прекарали и немалко хора са ваксинирани. Аз самият съм го прекарал два пъти. Имам една купчина антитела, мога да ги продавам.“

Мутафчиев подчерта, че колегите му, които не работят или работят на 30%, трябва да бъдат обезпечени.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още