Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Христо Мутафчиев: След Атанас Атанасов като културен министър, защо Ченчев да не е шеф на комисията в НС?

Общество

Христо Мутафчиев: След Атанас Атанасов като културен министър, защо Ченчев да не е шеф на комисията в НС?

Христо Мутафчиев: След Атанас Атанасов като културен министър, защо Ченчев да не е шеф на комисията в НС? - Tribune.bg
Снимка:

След като може един Атанас Атанасов, който няма абсолютно нищо общо с културата, да бъде назначен за министър на културата, какъв е проблема Иван Ченчев да бъде назначен за председател на парламентарната Комисия по култура и медии?

Това коментира пред БГНЕС председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев по повод вчерашното избиране на депутата от БСП Ченчев за председател на ресорната комисия по култура и медии в НС.

Христо Мутафчиев: На хората вече им писва, ще излязат с пръчките и камъните пред НС

„Нека не забравяме, че комисията всъщност е Комисия по култура и медии, а Ченчев е бивш спортен журналист. И след като е избран за нейн председател, значи има някаква съответна експертиза. За мен е важно хората, които заемат министерския пост и този на ресорната комисия в НС, да са диалогични. Да може да се комуникира нормално с тях. Ако са такива, аз нямам никакъв проблем“, заяви Мутафчиев.

Още в началото на следващата седмица председателят на Съюза на артистите ще иска среща с Ченчев, за да сподели проблемите не само на гилдията, но и на целия сектор, и за да чуе предложенията на Ченчев за развитие на културата и медиите у нас.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати