Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. КЕВР обяви по-евтин природен газ за януари; цените на парното, топлата вода и тока остават същите

Общество

КЕВР обяви по-евтин природен газ за януари; цените на парното, топлата вода и тока остават същите

Снимка:

С решението се утвърди цена на природния газ в размер на 26,93 лв./MWh

Новата година започна с добри новини за потребителите. Комисията за енергийно и водно регулиране съобщи нова, по-ниска  цена на природния газ. В нея е включено и първото количество природен газ от Азербайджан за България в съответствие с променените условия на договора между "Булгаргаз" ЕАД и ООО "Газпром экспорт", условията по договора между „Булгаргаз“ ЕАД и Azerbaijan Gaz Supply Company Limited /AGSC/ и споразуменията към него.

С решението КЕВР утвърди цена на природния газ от 1 януари 2021 г. в размер на 26,93 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). За предходния м.декември 2020 г. утвърдената от регулатора цена на природния газ беше в размер на 27.70 лв./MWh.  Промяната на цената на природния газ няма да се отрази на цените на топлинната енергия и на електрическата енергия и те остават непроменени.

Решението на КЕВР за утвърждаване на цената на природния газ от 1.01.2021 г. ще бъде публикувано на интернет страницата на регулатора.  


Коментари (1)

Мария Новата година започна с добри новини за потребителите. - и кое му е добрата новина за мен, потребителя, като цените на тока и парното остават непроменени!
01.01.2021 20:47 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още