Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на Габрово: В момента градът е спокоен, няма уведомление за нов протест

Общество

Кметът на Габрово: В момента градът е спокоен, няма уведомление за нов протест

Кметът на Габрово: В момента градът е спокоен, няма уведомление за нов протест - Tribune.bg
Снимка:

В града никога не е имало ромски гета, каза Таня Христова

„В момента животът в нашия град е спокоен. Няма подадено уведомление за нов протест. Всички вярваме, че и да има протест, то той ще е мирен.“ Това заяви пред bTV кметът на Габрово Таня Христова. Тя е на мнение, че ако случващото се в Габрово не бъде използвано за политически цели, ситуацията ще се успокои.

По думите ѝ в града никога не е имало ромски гета, няма и да има. Няма и сегрегирано училище.

Кметът информира, че днес се е провела извънредна сесия на Общинския съвет. На нея всички общински съветници са били единни и категорични, че внушенията, че в Габрово организирано се заселват роми са неверни. „Призоваваме към разум и обединяване на усилията на институции и граждани за опазване на реда и спокойствието в града. Отправяме призив към всички политически сили да не използват създалото се напрежение за политически цели, защото това е изключително опасно”, заяви Христова.

На въпрос дали има хора, които предизборно създават напрежение, тя коментира, че не е изключено, но не трябва да се отхвърля факта, че има справедлив гняв, който е натрупван във времето и който е свързан с това, че някой има право да не спазва закона.

„Вероятността да има от всичко по малко в този случай е факт. Най-важното е ситуацията да бъде овладяна”, допълни кметът на Габрово.

Във връзка с подадената оставка на шефа на полицията в града, Христова заяви: „Вероятно полицията подцени тежестта на провинението и последиците, които може би имаше шанс да бъдат предотвратени. Вината обаче не е единствено тяхна.“

Тя допълни, че Община Габрово предлага законодателни изменения, които вече е изпратила към Народното събрание и Министерския съвет, в Закона за административните нарушения и наказания. Те включват увеличаване обхвата на административните нарушения с едно ново, което може да бъде наречено общественополезен труд и което би могло да замени наказанието – глоба.


Коментари (1)

мими Имах ужасни нокти, когато си поръчах Micinorm. Вече си мислих как да премахна с лазер увредения слой на нокътя. Добре, че не се стигна до това. След 2 седмици ноктите ми станаха като нови/ А всичко само, защото попаднах на умен лекар, който ме посъветва първоначално да опитам https://bit.ly/2Y86LDe
13.04.2019 08:22 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати