Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Комитова оставя в ръцете на здравния министър казусът с детската болница

Общество

Комитова оставя в ръцете на здравния министър казусът с детската болница

Снимка:

Бъдещето на детската болница в столицата остава все още неясно. Сградата няма документ и не може да бъде реконструирана, а ако бъде съборена ще се загуби обществената поръчка, в това ни уверяват от служебния кабинет.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова заяви, че може да издаде виза за проектиране на нова сграда. По думите ѝ след това пред министъра на здравеопазването има две възможности. Едната е да се се започне строеж на нова болница, а другата да мисли друг вариант.

Така на практика решението на казуса с детското лечебно заведение остава не само неизяснено, а дори и още по-заплетено. Само преди седмица темата беше обсъдена на среща между здравния министър, регионалния министър и представители на Националната гражданска инициатива „За истинска детска болница”. Тогава Комитова обяви, че може „до дни да издаде визата за стоеж на нова сграда“, а Кацаров увери, че „здравното министерство гледа сериозно на темата с педиатричната грижа“.

Виза не беше издадена, а разговорите доведоха и до нови протести. Днес от сдружението дори внесоха в Президентството 90 000 подписа в подкрепа на строежа на нова сграда. Протестиращите настояват да се намери друг терен, на който да се изгради изцяло нова детска болница.

От регионалното министерство са дали насоки на здравното как 40-годишният незаконен в момента строеж да бъде узаконен, но решение до момента няма.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още