Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Коронавирусът влезе в 78 училища в София, 3 396 ученици са под карантина

Общество

Коронавирусът влезе в 78 училища в София, 3 396 ученици са под карантина

Снимка:

41 проверки на нощни заведения са направени тази седмица

Училищата в София, в които има ученици или учители с положителни проби за коронавирус, са общо 78. Заразените са 114 ученици и 49 учители. Това съобщи директорът на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев по време на брифинга на НОЩ.

Карантинираните в столицата ученици са 3 396, а учителите са 210.

Той подчерта, че кривата за проследяване на заболеваемостта в града ясно показва увеличението на положителните проби, но и безсимптомно протичане на болестта. Хоспитализираните са 425 души, каза д-р Пенчев.

В хода на седмицата са направени 41 проверки на нощни заведения, написани са 14 акта. Само вчера и завчера в обекти за обществено хранене и други обекти са направени 77 проверки и са написани 20 акта.

„Персоналът в столично РЗИ е изключително натоварен. Наблюдава се леко забавяне, защото нямаме физическата възможност да достигнем до всички случаи и да извършим качествено епидемиологично проучване. То не продължава 5 минути, а час, час и половина. Когато има позитивен, много скоро контактните от първи ред излизат позитивни. Това са хора, които работят в една стая или са в чест контакт с лицето“, каза д-р Пенчев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още