Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Костадин Ангелов: МЗ няма да се превръща в дистрибутор на ваксини

Общество

Костадин Ангелов: МЗ няма да се превръща в дистрибутор на ваксини

Снимка:

Подготвят се ключови послания до различни групи от обществото, увери здравният министър

Министерство на здравеопазването няма да се превръща в търговски дистрибутор на ваксини, нито ще провежда кампания да убеждава гражданите за точно определен продукт, обяви на парламентарен контрол по повод имунизационната кампания министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.  

"Напротив, ние ще обясним на гражданите, че ваксинирането е пътят към спасението и пътят към прегръдките, ако щете. Ваксините ще ни дадат това спасение от ковид", изтъкна проф. Ангелов. По думите му комуникацията и обществената информация е важна част от Националния план за ваксиниране.

„Веднага след приемането на плана не само започна реалната подготовка по събиране на данни за подлежащите лица по първа фаза от плана, а едновременно се работи по останалите взаимосвързани части: доставка, разпределение, съхранение и логистика на ваксините, мониторинг на имунизационното покритие и други", уточни проф. Ангелов.

Здравният министър уточни, че продължава идентифицирането на желаещите да се имунизират лица от първа фаза - медицински персонал на лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, медицински специалисти по здравни грижи, лекари по дентална медицина, фармацевти и помощник-фармацевти и друг помощен персонал.

"По данни на РЗИ към 10 декември 2020 г. те съставляват 33.09 % от всички професионални направления, включени в тази целева група", посочи проф. Ангелов. Той увери, че се работи усилено по изграждането на комуникационна стратегия за ваксините.

"Подготвят се ключови послания до различни групи от обществото за разясняване на ползите от ваксинирането", поясни министърът на здравеопазването.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още