Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Красен Кралев с трета самостоятелна изложба живопис

Общество

Красен Кралев с трета самостоятелна изложба живопис

В петък, 28 октомври, депутатът от ГЕРБ и бивш министър на младежта и спорта Красен Кралев открива третата си изложба.

„Наредена е и ви очаква в Арт галерия Вежди. Третата ми самостоятелна изложба живопис. Откриване 28 октомври 18.00 ч.“, написа той в профила си във Фейсбук.

„Вдъхновения 3” се състои от 17 платна, които през лятото дебютираха във Варна – родния град на художника.

Ordo Ab Chao I/Красен Кралев

Сега картините гостуват на галерията на шефа на парламента Вежди Рашидов.

„Красен Кралев е един рядък феномен, който години наред, стаен в мълчание, носи чувствителността на човек, който обича творчеството и му се отдава, който намира спокойствие на душата си в онази нежна чувствителност на цвета в живописта, която той създава. Човек, който носи в себе си и е на ти с цвета, който както душевно го освобождава, така и го зарежда. Една живопис, интересна сама по себе си и своего рода експеримент - както за него, така и за галерия Vejdi, чиято основна политика е да показва установени, големи имена в изкуството, както и начинаещи млади таланти и експериментатори с неспокойни души като Красен Кралев“, казва Рашидов, цитиран от „24 часа“.

„Пътят на всеки, който носи таланта в себе си независимо кога и как, както гениалното творчество на един Гоген, започнал чак на четиридесет и няколко години, доказва, че талантът живее във всеки един от нас, а кога ще пробие е въпрос на историята. Красен Кралев е интересен творец, на когото искрено желая на добър час в неговите експерименти. Това е пътят”, категоричен е Вежди Рашидов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети