Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Красимир Вълчев: Първият учебен ден е ново начало – чрез образованието можем да живеем по-добре

Общество

Красимир Вълчев: Първият учебен ден е ново начало – чрез образованието можем да живеем по-добре

Красимир Вълчев: Първият учебен ден е ново начало – чрез образованието можем да живеем по-добре - Tribune.bg
Снимка:

Желанието да дадем по-добро бъдеще на децата си ни обединява, смята министърът на образованието

Първият учебен ден е ново начало, предизвикателство и изпитание. Ние вярваме в образованието. Вярваме, че чрез образованието можем да живеем по-добре. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на откриването на учебната година в Първа английска езикова гимназия.

„Днес не е официален празник, имаме много официални празници, но днес може би е най-празничният ден. Това е денят с най-много усмивки, с най-много положително настроение, с най-много цветя, с най-много вяра в бъдещето, защото ние вярваме в образованието”, добави Вълчев.

По думите му днес има много неща, които ни разделят, но това, което ни обединява, е желанието да дадем по-добро бъдеще на децата си.

„Това желание го даваме най-вече чрез образователната система. Желанието нашите деца да живеят в по-добро хармонично проспериращо общество. Затова най-много разчитаме на българското училище и на българските учители”, категоричен е образователният министър.

Той поздрави всички учители и подчерта, че именно върху тях пада надеждата да дарят чрез знанията по-добро бъдеще. Министърът на образованието призова родителите да подкрепят децата си и да ги учат на уважение към учителите.

 „Вие искате да им дадете най-добрите житейски възможности чрез образованието. Подкрепяйте ги и занапред, подкрепяйте ги, като ги учите да уважават учителите. Да ги направим знаещи, можещи и добри хора. Това можем да го направим само ако ги научим да уважават учителите си”, заяви Вълчев.

Желая на всички ученици да се чувстват щастливи в училище. Да учат, за да се чувстват щастливи през целия си живот”, обърна се към учениците министърът.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати