Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кристина Патрашкова осъди Трифонов за 25 хиляди лева

Общество

Кристина Патрашкова осъди Трифонов за 25 хиляди лева

Кристина Патрашкова осъди Трифонов за 25 хиляди лева - Tribune.bg
Снимка:

Журналистката Кристина Патрашкова е осъдила за уронване на престижа, публична обида и гавра с човешкото достойнство Слави Трифонов. Софийският градски съд е присъдил Трифонов да изплати обезщетение на Патрашкова в размер на 25 000 лева заради множество цинични скечове, излъчени в предаването "Шоуто на Слави" по Би Ти Ви в периода 2017-2019 г., съобщава Lupa.bg.  

До делото се стигна, след като години наред в "Шоуто на Слави" по Би Ти Ви се излъчват обидни и цинични скечове с главен герой Кристина Патрашкова, в чийто образ влиза главният сценарист на предаването Иво Сиромахов.   

Ответник всъщност е компанията, продуцираща предаването - "7/8 продакшън", чийто собственик е новия политик. Патрашкова изрично уточнява, че е завела делото още през 2019 г., преди Трифонов да регистрира партията си "Има такъв народ". Тя дълго време се колебаела дали потърси правата си по съдебен ред, но след изключително груб, вулгарен и циничен скеч, унизявайки я и като личност, и като жена, излъчен на 12 юли 2019 г., дни преди рождения й ден, ангажирала адвокат и завела дело. 

"Бях втрещена, че в епохата на #MeToo е възможно да се говори по такъв отвратителен и обиден за една жена начин, със сексистки и мизогинни украски. Бях сравнявана със скумрия, обсъждаше се тялото ми по бански костюм и прочее обиди, които дори ми е неудобно да спомена. Удивително е, че представители на либералната общност, които сега се заиграват чисто политически със Слави Трифонов, не намират проблем с подобни негови прояви, които са се случвали не толкова отдавна - само допреди 2 години. Впрочем, аз продължавам да съм жертва на тези гнусни шеги - скечовете не са премахнати от интернет сайта на "Шоуто на Слави", въпреки че именно заради тях съдя и осъдих на първа инстанция Трифонов", обяви Патрашкова, която малко по-късно днес ще даде официално съобщение за изхода от делото.

Решението на Софийския градски съд може да бъде обжалвано и от двете страни. Журналистката възнамерява да претендира за пълния размер на обезщетението, което е 100 000 лева. Вероятно адвокатите на Трифонов също ще обжалват присъдата, въпреки че според юристи нямат особен шанс нито да намалят размера на обезщетението, нито клиента им да бъде оправдан. Патрашкова обяви, че ще дари по-голямата част от сумата на фондацията на името на баща си "Проф. Тодор Патрашков", която връчва ежегодни награди в областта на урологията.

"Днес колеги журналисти написаха, че съм осъдила Слави Трифонов на първа инстанция за уронване на престижа и публична обида. Вярно е. Става дума за десетки скечове в шоуто му, в които Трифонов, който ще пренарежда властта, се занимаваше с интимния ми живот по възможно най-вулгарния начин. Харесвам сатирата, провокацията, ироничната оценка на публичното поведение. Но не разбирам мизантропията и унижаването на достойнството. Моят случай е частен. Питам се за какъв морал говори Трифонов, който унижава жена, но ще се бори за благото на целия народ. Контрапунктът може да изглежда нелеп, но според мен, говори много. Моралът няма разновидности. Когато съществува", потвърди самата журналистка.

Само преди няколко месеца "Шоуто на Слави" бе окончателно осъдено и от Деси Тенекиджиева за подобни сечове. Актрисата получи 30 000 лева обезщетение от продуцента на предаването.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати