Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Медици, преподаватели и студенти остават в протестна готовност заради болница „Лозенец“

Общество

Медици, преподаватели и студенти остават в протестна готовност заради болница „Лозенец“

Медици, преподаватели и студенти остават в протестна готовност заради болница Лозенец - Tribune.bg
Снимка:

Казусът със сливането на педиатрията и болница „Лозенец“ доведе до спиране на занятията в медицинския факултет на Софийския университет. По този начин студенти и преподаватели изразиха протеста си срещу намерението на бившия здравен министър д-р Стойчо Кацаров да обедини двете лечебни заведения.

Медици, преподаватели и студенти остават в протестна готовност ако решението за сливането на двете болнични заведения се реализира.

„В 12 без 5 Кацаров реши, че трябва да обедини две абсолютно различни здравни заведения в името на българските деца. Болница „Лозенец“ и персоналът на Медицинския факултет има огромното желание в България да бъде направена и изградена една голяма и модерна болница, каквато нашите деца заслужават. Само че не по този начин и не така“, каза пред БНТ доц. Дорина Асенова, декан на Медицинския факултет към СУ.

„За да се стигне до такава болница, трябва да се направят много проучвания и да бъде действително изградено нещо, което е европейско и стойностно“, допълни доц. Асенова.

„Ние не можем да обучаваме, не можем и да лекуваме адекватно, при положение, че с един негов документ, заверен пред нотариус, колко е правната му стойност ние не знаем, той слива три структури“, посочи доц. Асенова.

Тя вижда скрит умисъл в решението на служебния министър д-р Стойчо Кацаров:

„Зад него стоят множество икономически интереси. Проблемът на българинът е, че той е краткопаметен. Неговата любов към нашата болница, ние многократно подчертавахме, че се крие далеч в миналото, поради различни причини, свързани и с неговия личен бизнес“, твърди доц. Асенова.

Тя поясни, че занятията в Медицинския факултет няма да бъдат възстановени, докато проблемът не бъде решен. Доц. Асенова заяви още, че се надява на конструктивен диалог с новия здравен министър проф. Асена Сербезова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети