Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Министър Димитров: Спирам изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Общество

Министър Димитров: Спирам изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Министър Димитров: Спирам изгарянето на отпадъци в ТЕЦ Бобов дол - Tribune.bg
Снимка:

Принудителната административна мярка трябва да се изпълни в най-бърз порядък

Помолил съм в най-бърз порядък да се изпрати принудителна административна мярка ТЕЦ „Бобов дол“ да преустанови изгарянето на отпадъци, но да продължи да работи на въглища.

Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров, цитиран от БГНЕС. Министърът се срещна с представители на рециклиращия бизнес.

Той припомни, че преди няколко дни е бил на място, тъй като са оказвали съдействие на прокуратурата по извършваната проверка там.

„Сигналите бяха, че там има опасни отпадъци и че имаше вредни емисии. Наши служители бяха изпратени да окажат съдействие. Когато отидохме прокуратурата каза, че съгласно направеното изследване, няма вредни емисии, няма опасни продукти, които да са качвани на транспортните ленти. Моите служители, които бяха там ми казаха, че имат проблем с комплексното разрешително и в него има поставени разрешителни условия, които е следвало да се изпълнят, но не са били изпълнени. Тогава посъветвах ръководството да преустанови дейност, докато не изчисти тези проблеми, които имат. Още повече, че създадена с моя заповед група разгледа всички документи на ТЕЦ-а и излязоха със становище, в резултат на което ние днес изпратихме заповед до РИОСВ Перник", заяви той.

Министър Димитров обяви, че в Перник работи система за видео наблюдение и, че когато са превъртели записите назад са видели, че въпреки молбата на министъра те са продължили да горят отпадъци, макар и те да са неопасни, те отново са в нарушение, защото горят отпадъци, каквито не фигурират в комплексното им разрешително.

„Отпадъци ще се горят едва, когато изпълнят всички изисквания, които е следвало да въведат", заяви Димитров и добави,че отпадъци се изгарят в ТЕЦ "Сливен" и още три завода.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети