Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МЗ: Кабинетът “Борисов” постави 998 хиляди ваксини, служебният 166

Общество

МЗ: Кабинетът “Борисов” постави 998 хиляди ваксини, служебният 166

Снимка:

Здравното министерство реши да се похвали с ваксинационния си подем. Оказва се обаче, че Стойчо Кацаров и подчинените им отново не са сметнали добре и вместо да хвалят се изложиха.

От изнесените според тях данни правителството на Бойко Борисов е поставило само за 5 месеца близо 1 милион ваксини или по-точно 998 615 хиляди броя. Това е в самото начало на ваксинацията, когато имаше и липса на от имунизационните препарати.

Здравното министерството под ръководството на Кацаров съобщава, че от 12.05 до 16.08 са поставили над 1 милион ваксини. Умишлено или не са пропуснали да кажат, че в тази бройка влизат и хората с първа доза, което на практика означава, че реално с две дози са ваксинирани едва 166 хиляди.

Статистиката, която е видна в Единния информационен портал показва, че с общият брой на ваксинирани от самото начало е 2176168, тези със завършен цикъл са 1087102, като се извадят от тях тези ваксинирани с две дози при кабинетът „Борисов“ излиза, че при служебното правителство на Радев са имунизирани срещу коронавирус едва 166 хиляди души. Този срамен факт обаче удобно се прикрива.

Междувременно държавата ни е взела решение да препродава ваксини, а голяма част дарихме, докато броят на заразените само днес достигна 1405 случая за 24 часа.    

Министерството на здравеопазването се похвали с грешна статистикаМинистерството на здравеопазването се похвали с грешна статистика
Официалната статистика Официалната статистика


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още