Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нено Димов: В цяла Европа се строят между 180-200 лифта на година

Общество

Нено Димов: В цяла Европа се строят между 180-200 лифта на година

Нено Димов: В цяла Европа се строят между 180-200 лифта на година - Tribune.bg
Снимка:

Да се вземе стратегическо решение дали да се развива ски туризма, призова екоминистърът

Нужно да се постави кардинално въпросът дали и как да се развива ски туризма в България. Това заяви пред БНТ министърът на екологията Нено Димов.

„Въпрос е да се вземе стратегическо решение. В цяла Европа се строят между 180-200 лифта на година. Този вид туризъм е доходоносен. Хората, които живеят в такъв тип планински и полупланински райони печелят добре, защото той освен зимата, се развива и лятото“, обясни министърът.

Той подчерта, че България има възможности за ски туризъм.

„Конкретният повод е за това какво може и не може да се прави в националните паркове - те всъщност обхващат може би най-големите планини в България, където може да се развива този вид туризъм, така че към този етап с това решение на съда - не може да има развитие“, каза министърът в коментар на последното решение на ВАС за „Пирин“.

Международни консултанти ще излязат с независима, експертна оценка, какво може да се направи с концесията на Банско, след което ще се предприемат конкретни стъпки.


Коментари (2)

Захари Ние искаме да сме като всички останали в Европа, но само на думи, много ни куца изпълнението
18.01.2019 14:38 / Отговор
Калин Значи само в България не може да се строят лифтове, защото щяла да се съсипе природата! Лифтовете са най-екологичния начин за транспорт в планините и не случайно в цяла Европа са наясно с този факт, а броят на построените лифтове е достатъчно показателен за това.
19.01.2019 11:43 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати