Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Николай Денков не знае дали ще остане министър на образованието

Общество

Николай Денков не знае дали ще остане министър на образованието

Николай Денков не знае дали ще остане министър на образованието - Tribune.bg
Снимка:

Снощи са пристигнали 90 хиляди теста, с което ще се обезпечи тестването на учениците следващата седмица

Министърът на образованието Николай Денков не знае дали ще остане на поста си при сформирането на евентуално правителство. Това стана ясно от неговите думи в кулоарите на парламента, веднага след откриването на 47-ото Народно събрание.

„Това, което беше говорено с мен е да помогна на „Продължаваме промяната“ за подготовката на програмата и след това в дискусиите. В момента това не стои на дневен ред. Нека да свършат преговорите, нека да се види как ще се разпределят отговорностите. Действително това, което ме интересува в момента е в понеделник и вторник децата да са в училище. Борбата това да се случи всъщност е много голяма“, заяви той.

По отношение на това дали има достатъчно осигурени тестове, за да се завърнат в клас всички деца от 1 до 12 клас, той заяви:

„Нека да не стресираме допълнително и родителите, и учителите. От момента, в който заповедта на министъра на здравеопазването беше променена, с тестовете, които пристигнаха снощи късно вечерта, за следващата седмица сме осигурени. Това, което е обещано е следващата седмица да дойдат нови тестове, така че да можем да продължим този процес вече с еднократното тестване. Ние не ги поръчваме. Това, което идва в склада и ни се предоставя от Министерството на здравеопазването, това е, с което разполагаме“, посочи проф. Денков.

По думите му снощи са пристигнали 90 хиляди теста. Той увери, че заедно с тях и наличните, които вече са били разпределени по регионалното управление на образованието, вече ще има достатъчно тестове за първата седмица за еднократно тестване.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети