Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ОЛАФ с отговор до в.„24 часа“ по разследването за джиповете на МВР

Общество

ОЛАФ с отговор до в.„24 часа“ по разследването за джиповете на МВР

Снимка:

От ОЛАФ са отговорили на в. „24 часа“ по разследването им за джиповете на МВР. Според Европейската служба за борба с измамите ведомството трябва да върне 6,5 млн. евро заради нарушения в обществената поръчка, пусната по времето на обвинения в търговия с влияние Пламен Узунов. Тя е от 2017 г., когато той бе служебен министър и са били променени условията по поръчката. Впоследствие го обвиниха в търговия с влияние заради изпращане на информация към бизнесмена Пламен Бобоков, а разследването на ОЛАФ е прикрепено към делото.

Ето и отговорът, който медията е получила:

„Всички подробности, които засега могат да бъдат разкрити, са обхванати от прессъобщението на ОЛАФ и изявлението на генералния ни директор Виле Итала. Моля, обърнете внимание, че предвид изискванията за тайна на продължаващото наказателно разследване, ОЛАФ не може да прави допълнителни коментари по случая на този етап. Всички въпроси трябва да бъдат адресирани до органи, компетентни за съдебно и финансово разследване.

Както е посочено в нашето съобщение, ОЛАФ изпрати своите финансови препоръки до Европейската комисия и своите съдебни препоръки до българската прокуратура.

По отношение на въпроса ви относно потенциално продължаващи случаи, моля, обърнете внимание, че ОЛАФ обикновено не дава коментари по случаи, по които може да работи. Това е с цел защита на поверителността на евентуални разследвания и на евентуални последващи съдебни производства, както и за осигуряване на зачитане на личните данни и процесуалните права. Нашите годишни доклади обаче предоставят общи статистически данни за общия брой дела, приключени и открити от ОЛАФ през дадена година, както и някои специфични за страната статистически данни“, гласи съобщението.   

 


Коментари (6)

Оставка! Другаря Борисов и Радев са до коленете в лай*на. В Драмата "ОЛАФ шиба МВР за едни 6 милиона" е илюстративна. Според достъпната информация, в тази сценка участват две редовни правителства (Борисов 2 и 3) и едно "преходно" (служебен кабинет на Радев). Горещият картоф се подмята от Балкон 1 към Балкон 2 и обратно, прелитайки над "стъклените пришки" на Рашидов на Ларгото и Борисов и Радев се опитват да се освободят от него с взаимни обвинения. А истината е, че са до колене в кафявата субстанция. Ситуацията е една секунда след като л@йната са ударили вентилатора, извинете ме за френския.
04.02.2021 19:39 / Отговор
Верно ли искаме да ни управлява някой които лъже така като горния трол "Оставка". Виновникът е напълно ясен - гнилият не само по този случай съветник на президента Пламен Узунов, но то си продължава да извърта и изопачава, така че да го обърне срещу Борисов. Такива са способни да ви пречукат и да кажат, че го е направила баба ви, без да им мигне окото. Не мога, да повярвам, че такива твари са част от политическата ни реалност, че живеят сред нас и искат да ни управляват.
04.02.2021 19:52
Алоооу, Емилчо ти ли си? Пак лъжеш като комуноидна мастия на Околовръстното! Фатмакът Радев се пържи на бавен огън, и колкото да лъжете да хвърляте прах в очите на балъците, истината ще излезе наяве! Ще се погрижат ОЛАФ и Европейската прокуратура!
04.02.2021 20:23
ОЛАФ,оставка? Когато Радев грачи срещу Борисов , ти харесва!Сега ,защото международна организация започва разследване срещу екипа на твоята безпределна любов си решил да прикачиш единия към другия,за да не остане самотен озлобения шофьор на самолет в калта,която сам си е сътворил !
05.02.2021 13:14
Анастас #

Психо-историка Емил Соколов ...

= ДеБъйския Педерунгел - ГЕРБКП !!!

омазан и с лайната на Оралните Кретени от ДСБ

https://images.app.goo.gl/io53xFZJUKsBBMCA7

(поверително)
05.02.2021 20:45
Анастас #

Ето му Минетчийската Физиомутра, розовите бузки и устата пълна със семенна течност.

ДеБъйския Педерунгел => ГЕРБКП =

=> Психо-историка Емил Соколов .. !!!

https://images.app.goo.gl/io53xFZJUKsBBMCA7

(празконспириращо)
05.02.2021 20:49 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още