Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Омбудсманът: Темата за домашното насилие вече е ужасяваща

Общество

Омбудсманът: Темата за домашното насилие вече е ужасяваща

Снимка:

Темата за домашното насилие вече е ужасяваща, изтъкна пред Нова тв омбудсманът Диана Ковачева. Тя ще се обърне към депутатите още в първия ден на НС по темата - домашно насилие, за да бъдат взети спешни мерки. Тя ще настоява в парламента да се обсъждят мерки за защита на битовите потребители на ток, защото не е ясно как те ще се справят след 1 януари.

„Дори и при неплатена сметка за ток той да не се изключва“, предлага омбудсманът и напомня, че от друга страна трябва да има мерки, приети от НС. Тя се обърнала към всички електроразпределителни дружества да не спират тока и да не начисляват лихви. При тях имало хиляди жалби не само за цените, но и за лошо качество на водата и тока.

По повод на трагедията, при която 45 души, вероятно македонски граждани, изгоряха на магистрала „Струма“, тя изказа съболезнования и добави, че трябва да се направят изводи след разследването.

„Имаме жалби за лоши пътища от много хора, включително и че през населени места минават тирове с огромна скорост, шум, мръсотия“, припомни Ковачева.  


Топ новини

виж още

Актуална тема