Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. От „Граф Игнатиево“ търсят производителите на черната кутия, не могат да извлекат информацията за падналия МиГ-29

Общество

От „Граф Игнатиево“ търсят производителите на черната кутия, не могат да извлекат информацията за падналия МиГ-29

От Граф Игнатиево търсят производителите на черната кутия, не могат да извлекат информацията за падналия МиГ-29 - Tribune.bg
Снимка:

Ако беше по-запазена, можехме да направим опит, каза началникът на авиобазата

Черната кутия и устройството, записало последните секунди от катастрофата с МиГ-29, при която загина майор Терзиев е силно увредена. По думите на началника на авиобаза „Граф Игнатиево“ полк. Николай Русев, все още не е ясно и кой е производителят на кутията.

Има две доставки на тези устройства, като едната е от Украйна, другата от Русия и предстои да се види, кой точно е производител.

Русев допълни, че правят всичко възможно, за да го открият, за да може да получат съдействие за поправка на кутията и устройството. Шефът на авиобазата подчерта, че въпросната черна кутия е силно увредена и на този етап е невъзможно да се извлече информацията от нея.

„Ако кутията имаше по-запазен вид можехме да направим опит за извличане на информация, но е силно нарушена. За нас е важно всичко да излезе и да се спрат спекулациите по темата“, допълни полк. Русев и подчерта, че само производителят на този етап може да помогне. 

За съжаление, в постъпилия вчера при нас регистратор от падналия МиГ-29 имаше нарушение в корпуса и той беше пълен с вода, имаше и остатъци от петролен продукт, който ние мислим, че е керосин", обясниха военните. Кабелът е нарушен и интерфейсът отсъства, така че сега няма как информацията да бъде възстановена, допълниха те. Целият процес на огледа на регистратора е записан на видео, с което разполагат и разследващите. 

черна кутиячерна кутия

черна кутиячерна кутия


Коментари (3)

Иванку е па ето го производителя
http://www.aviaavtomatika.ru/production/011/
25.06.2021 16:25 / Отговор
Bg Убийство защо мишената е неизправна, защо водещият не е прекратил атаката при толкова ниско положение на мишената, защо не е разрешена допълнителна маневра без височина
25.06.2021 17:01
Марчело Рошу Не съм авиатор,но съм служил 3 год.и малко повечко във ВМС.- Варна.
Тогава нямаше такива технологии.
Но 21 век,разиграваме един роман- фейлетон с прословутата "Черна кутия".
Самолета падна ли? Падна!
Пилота загина ли ? Загина! Това за черната кутия е само за информация на ръководита на пилота и генерала от ВВС.
И що за оправдания! При такъв капацитет,които разполага страната с актив специалисти,да чукане врата на руснаци или украинци!?Срам! Във всяко ателие за ремонт на компютри ще се изработи по примера на скъсания от връзката на черната кутия!
Ако става въпрос за друго,което не е работа на обществото добре! Но все пак България е член на НАТО и този проблем може да го решат само за минути.Възможно е да има и други проблеми,които трябва да се кажат на руснаците!!
25.06.2021 20:25 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети