Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Отчаяние сред превозвачите за пакета „Мобилност“: Западняците си бутат своя интерес!

Общество

Отчаяние сред превозвачите за пакета „Мобилност“: Западняците си бутат своя интерес!

Отчаяние сред превозвачите за пакета Мобилност: Западняците си бутат своя интерес! - Tribune.bg
Снимка:

Уповаваме се на Господ и толкова, на нищо вече не се надяваме, казва Красимир Лалов

„С две думи на нищо не се надяваме! Ще видим какво ще стане! Уповаваме се на Господ и толкова! Обяснихме съвсем нормално, дадохме нашата позиция, а вече това, че западняците няма да приемат, това е повече от ясно! Така че, нищо ново под слънцето! Надяваме се на някакво стечение на обстоятелствата“. Това каза за Tribune.bg Красимир Лалов — зам.- председател на УС на Националното сдружение на българските превозвачи.

Красимир Лалов е по-скоро скептично настроен към развръзката по отношение на пакета „Мобилност“. Транспортната комисия в Европейския парламент ще обсъди днес за пореден път темата.

Преди седмица проектът стигна до гласуване за влизане в дневния ред на заседанието на евродепутатите и не успя да бъде отхвърлено едва с два гласа разлика. Трима български депутати пропуснаха вота – Николай Бареков, Неджми Али от ДПС и Светослав Малинов от ДСБ. Те имаха силата да обърнат гласуването.

„Всеки си бута неговите интереси. Ние сме малка държава и нашето влияние е по-малко. Има големи държави, тяхното влияние е голямо! Всички искаме да сме равни, но реално едни са по-равни от другите. Това с вярата в светлото бъдеще беше едно време, преди 30 години. Всеки търси позитивното и се стреми да е позитивно настроен, но това идва малко в повече понякога“, не скри разочарованието си той.  

Лансираният от Франция пакет е силно критикуван от бранша у нас, който се страхува, че няма да се справи с финансовия натиск и ще последват фалити.

„Нареждаме се в една редичка, фалираме, покрай нас фалират и някои други лизингови дружества, някоя друга банка, някой друг застраховател и готово! В държавата започват да не влизат толкова много данъци, нямаме преизпълнение на събираемост на доходите“, разказа Лалов за проблемите, които биха последвали при евентуалното одобрение на Пакета „Мобилност“.

Андреа Драганова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати