Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за пакета „Мобилност“: Продължаваме да печелим битки по пътя си

Политика

Борисов за пакета „Мобилност“: Продължаваме да печелим битки по пътя си

Борисов за пакета Мобилност: Продължаваме да печелим битки по пътя си - Tribune.bg
Снимка:

ЕП отложи за 1 април гласуването по пакет „Мобилност“

„Макар и много трудно продължаваме да печелим малки битки по пътя да защитим справедливостта във връзка с пакета „Мобилност“. Вчера съм разговарял с много мои колеги, шефове на партии. Да не се радваме предварително, а точно обратното. Да се надяваме, че при следващото гласуване всички евродепутати от България ще гласуват, ще бъдат там.“ Така премиерът Бойко Борисов коментира развитието на казуса с пакета „Мобилност“, който трябваше да бъде гласуван днес от Европейския парламент (ЕП).

Борисов подчерта, че постигнатият успех не е даром. „Огромни усилия полагаме. Можеше всичко това да мине още онзи ден, ако още двама депутати от България бяха отишли да си дадат гласа. За съжаление – не стана“, допълни Борисов.

В понеделник едва 2 гласа не стигнаха на България, за да не бъде включен проектът в дневния ред на ЕП. Трима български евродепутати – Светослав Малинов, Николай Бареков и Неджми Али не бяха в зала, за да гласуват.

Минути преди премиерът да коментира развоя по пакета „Мобилност“, стана ясно, че гласуването се отлага за 1 април. Това съобщи председателят на Европейския парламент Антонио Таяни. Въпреки това днес дебат в Европарламента ще има.

Днешното отлагане на вота е по правило 175 за работата на институцията, според което, ако в директива има повече от 50 поправки, първият човек в ЕП може да го върне. „1234 нови предложения има, които не са преведени в 24-часовия законов срок“, обясни сутринта евродепутатът Емил Радев (ГЕРБ/ЕНП).

Въпреки добрите новини – днес протест на превозвачите в Страсбург ще има. Очакват се над 1000 души пред ЕП, каза за Tribune.bg зам.-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов. От България излетя самолет със 120 души. Те ще бъдат подкрепени от колегите си от Румъния Полша и Литва.

Автор: Андреа Драганова

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети