Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Папа Франциск отива в град Раковски, ще даде първо причастие на 250 деца

Общество

Папа Франциск отива в град Раковски, ще даде първо причастие на 250 деца

Папа Франциск отива в град Раковски, ще даде първо причастие на 250 деца - Tribune.bg
Снимка:

Довечера папата ще отправи своето послание за мир към целия свят

Продължава апостолическото посещение на папа Франциск в България. Светият отец отива в град Раковски, където в 11.15 часа ще отслужи Света литургия с първо причастие за 250 деца в църквата "Пресвето сърце Исусово". След това папа Франциск ще произнесе проповед.

Папата ще бъде посрещнат в 10.30 часа на автогарата в квартал "Генерал Николаево" в Раковски. От там ще потегли с папамобила, приветстван по пътя си от множеството, към църквата. На площада пред храма са монтирани видеостени, на които присъстващите -поклоници, родители и гости на града ще могат да гледат на живо службата и първото причастие.

В 15.30 часа Светият отец ще се срещне с част от католическата общност в църквата в Раковски, където ще произнесе реч.

Посещението на папа Франциск у нас ще продължи със събитието за мир на площад "Независимост" от 18.15 часа в София. Тогава Светият отец ще отправи своето послание за мир към целия свят заедно с представители на различни вероизповедания. Шест деца - техни представители, ще държат запалени факли – символ на мира.

Мотото на апостолическото пътуване на папа Франциск в България е заглавието на енцикликата на Свети папа Йоан 23-и "Мир на земята" /Pacem in terris/, който е наричан "българският папа". Затова в официалното лого на апостолическото пътуване на папа Франциск у нас е изобразено земното кълбо, върху което нашият регион е озарен от особена благодатна светлина, а глобусът е обгърнат от надписа на енцикликата на Свети папа Йоан 23-и "Мир на земята" - на български и на латински език. Цветовете на логото са в тоновете на българския трибагреник и на флага на Ватикана.

Предвижда се на 7 май сутринта премиерът Бойко Борисов да изпрати папа Франциск, който ще отпътува за Северна Македония.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още