Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Първа копка на АМ „Струма“ през Кресна, арестуваха екоастивисти

Общество

Първа копка на АМ „Струма“ през Кресна, арестуваха екоастивисти

Протестиращи поискаха оставката на министър Шишков

Днес министърът на регионалното развитие Иван Шишков, в присъствието на кмета на Кресна  - Николай Георгиев, на Симитли - Апостол Апостолов и други официални лица, направи първа копка на пътен възел Кресна - част от проекта за довършването на АМ Струма през Кресненското дефиле.

Зелени активисти рафтъри и няколко собственика на  заведения в Дефилето протестираха, като скандираха „Шишков е лъжец“. След скъсан винил на информационната табела бяха арестувани еколозите Андрей Ковачев и Петко Ковачев за хулигански прояви. Задържан е и директорът на Природонаучния институт към БАН д-р Стоян Бешков.  

Полицаите не допуснаха протестиращите да достигнат до регионалния министър и да му провалят първата копка.

По време на първата копка и водосвета протестиращите скандираха: "мафия", Шишков е лъжец", "оставка“, „убивате Кресна". Доизграждането на пътен възел "Кресна" е около 300 метра, той ще играе важна връзка на бъдещата магистрала през Кресненското дефиле със сега съществуващият ЛОТ 4 на автомагистралата от Кресна до ГКПП „Кулата-Промахон“.

Именно това провокира протеста на еколозите, които считат, че с днешната копка се дава старт на изграждането на магистралата през дефилето. Министър Шишков категорично отрече това, каза че не разбира защо протестират хората. Според него довършването спестява две години тромави процедури. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети