Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Петър Петров: Жирардели не искаше да се афишира като концесионер на ски зона Банско

Общество

Петър Петров: Жирардели не искаше да се афишира като концесионер на ски зона Банско

Петър Петров: Жирардели не искаше да се афишира като концесионер на ски зона Банско - Tribune.bg
Снимка:

Инициативата за срещата с тримата министри била на ски легендата, разказа адвокатът

"Западната култура не предполага човек да се афишира като собственик. Дори за някои западни общества това е въпрос на много ниска култура - някой да парадира, че е собственик на нещо. Но тук той осъзна, че нещата са обърнати, че нашият манталитет е малко по-различен. и видя, че може би не е формален, но е някакъв чисто, как да кажа, психологически проблем пред развитието на ски-зоната и реши да извърви тази стъпка и да се оповести." Това заяви пред БНР Петър Петров, адвокат на дружеството-концесионер и член на Управителния съвет на компанията.

Преди дни стана ясно, че Марк Жирардели притежава 100% от собствеността на компанията "Такс сървисиз лимитед", която е мажоритарен собственик на "Юлен" АД. Процедурата по прехвърлянето на собствеността е продължала 4 години, каза адвокат Петров.

Ако държавата не се ангажира с окончателното решение на споровете около ски зона Банско, фактът, че Марк Жирардели е мажоритарен собственик на най-известния ни зимен курорт, няма да има никакво значение, смята той.

Инициативата за срещата с тримата министри в понеделник е била на Жирардели, каза още защитникът. "А и тя беше част от вече планираните кръгове от срещи във връзка с преговорите по концесионния договор, така че двете неща съвпаднаха", добави Петров. Той изтъкна и факта, че всичко изградено в ски зоната и самият бранд "Банско" е държавна собственост, а концесията приключва след 13 години.

На въпрос има ли шанс да се реши десетгодишната драма, юристът обясни: "Рано или късно ние ще трябва да направим нещо. Радваме се, че това го осъзнава и държавата, защото без реални стъпки в определена посока развитието се спира. А ние нямаме кой знае колко продукти, които бихме могли да промотираме в международен план."


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Боби Човекът иска да работи, не да се афишира, съвсем друго му е възпитанието, расъл е в бяла страна. А ние тук само кусури можем да търсим.
19.12.2018 11:06 / Отговор
Захари Разбираемо, че не е искал да излезе на светло, сега не могат да го оставят на мира до другата година по същото време
19.12.2018 12:34 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети