Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: За всеки туризъм, курорт и държава е добре да има инвеститор като Марк Жирардели

Политика

Борисов: За всеки туризъм, курорт и държава е добре да има инвеститор като Марк Жирардели

Снимка:

Трябва да се намери решение за Банско

„Безспорно Марк Жирардели е световна величина и за всеки туризъм, курорт и държава, да имаш подобни инвеститори е нещо много хубаво.“ Това коментира премиерът Бойко Борисов от Виена, където участва в среща на високо равнище ЕС – Африка, по повод информацията, че световноизвестният скиор е собственик на „Юлен“.

„Доколкото знам се среща с нашите министри и така или иначе темата „Банско“ трябва да я развързваме и да отиваме към решение, защото е един прекрасен курорт“, заяви Борисов.

Той даде пример и със зимните курорти в Австрия и развитието на туризма там, от който се печели милиарди.

„С пъти, пъти, пъти, пъти повече лифтове, писти и никаква екология. Тук няма ли „зелени“? Ако нашите „зелени“ дойдат, ще ликвидират целия бранш в Австрия, при който около 30-40% провинции си изкарват хляба от това. Аз съм горд, че България може би има най-силните зелени организации в света. Такива силни организации аз не мога да си представя другаде да ги оставят да съществуват. Но нашите са такива, че успяват. Както виждате, 20 години няма правителство, няма президент, който да намери смелост и кураж и да каже: „Това все пак е едно правилно решение да се развива туризма“, каза още Бойко Борисов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още