Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Петя Аврамова: На 1 март тол системата тръгва, повече отлагане няма да има

Общество

Петя Аврамова: На 1 март тол системата тръгва, повече отлагане няма да има

Снимка:

БСП създава напрежение с тол системата - време е да спрат и да има консенсус по темата, предупреди регионалният министър

На 1 март тол системата тръгва, повече отлагане няма да има, заяви на изслушване в парламента министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

"На 1 март системата за електронно таксуване на тежкотоварни автомобили по платената пътна мрежа започва да работи. Повече отлагане няма да има. Всички елементи в нея са в пълна готовност, експлоатационна, системата от 1 март може да започне своята търговска експлоатация. Към този момент е определен обхвата на 3115 км от общо 20 хил. км републиканска мрежа. Останалите 17 хил. ще бъдат безплатни за тежкотоварния трафик. По тях няма да се плаща и винетка по настояване на превозвачите, с които и вие вчера сте се срещали и знаете техните искания", посочи Аврамова. Министърът допълни, че системата постепенно ще увеличава обхвата и покритието си.

„Едва ли не всичко с тази тол система е по мед и масло. Едва ли не лошото БСП е виновно, че 2005 г. не е променило постановлението. Ако на някого му пречи, вие управлявате толкова години, можехте с друго постановление да измените обхвата, да регулирате отношенията между общини и държава“, каза социалистът Манол Генов.

В отговор министър Аврамова предупреди, че „БСП създава напрежение с тол системата“, както и че е време да спрат.

„Вие се опитвате да изкривявате факти и данни, ние се опитваме да обясняваме как стоят нещата и този процес върви вече доста време. Време е да спрете и вие и ние, за да не си губим взаимно времето. Време е да има консенсус по тази тема“, апелира още регионалният министър.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив