Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Правителството задвижи репресивната машина: Изпратиха НАП и полиция на превозвачите

Общество

Правителството задвижи репресивната машина: Изпратиха НАП и полиция на превозвачите

Правителството задвижи репресивната машина: Изпратиха НАП и полиция на превозвачите - Tribune.bg
Снимка:

Дружеството „Транспект“ АД, което е собственик на търговските марки „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“, е в ревизия от НАП, съобщават фирмите. „Всеки момент очакваме полицията и НАП да нахлуят в офисите на "Юнион Ивкони" и "Груп плюс", за да бъде репресията наложена докрай“, казват собствениците. 

В отворено писмо до медиите от дружеството заявяват, че са подложени на чудовищни репресии и „актове на килограм“ за липса на достатъчно течност за чистачки и несверен часовник, и чрез стотици часове акумулирано закъснение на редовните автобусни линии.

„Тези проверки и репресивни методи не ни плашат“, заявяват от „Траспект“ и обясняват, че са най-проверяваната фирма в България и нямат нито едно потвърдено от съда сериозно нарушение. Убедени са, че така ще се случи и сега.

Иначе масираните проверки са инспирирани от министър Николай Събев и са във връзка с това, че са едни от организаторите на Националния протест на Обединения транспортен бранш. Това е целенасочено убиване на бизнеса в България и за тях е необяснимо по каква линия да набедени за съмишленици на определена политическа партия.

„Но очевидно това е опорната точка, върху която се гради атаката срещу нас и целия бранш. Благодарим на всички колеги, че са твърдо зад нас, както и ние ще бъдем зад всеки един от тях. Благодарим за това, че вече сигнализираха прокуратурата и европейските институции за произволите, които се извършват в България, и искрено се надяваме компетентните органи да свършат работата си докрай“, заявяват от "Транспект".  


Топ новини

виж още