Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Предложение: На кино и театър през седалка

Общество

Предложение: На кино и театър през седалка

Предложение: На кино и театър през седалка - Tribune.bg
Снимка:

От Асоциацията на българските киносалони подкрепят идеята

Кината и театрите да се отворят, но да се спазват определени мерки и да се продават билети през място. Тази възможност препоръчаха от Националния кризисен щаб, а премиерът Бойко Борисов я приветства.

„Чух една глупост, че сме спрели театрите, за да не плащаме дотация. Ние плащаме десетки милиони дотации, това ли е целта, според вас?“,  попита премиерът по повод на взетите мерки.

В неделя официално бяха преустановени всички културни събития у нас като превенция. Това обаче създаде напрежение. Представителите на киносалоните дори поискаха оставката на министъра на културата заради предприетите мерки във връзка с предотвратяването на разпространението на грип Б и установените случаи на коронавирус у нас.

Оказва се, че в грипната обстановка и със случаите на COVID-19 в България има отлив на клиенти от киносалоните.

От Асоциацията на българските киносалони заявиха, че подкрепят идеята да се отварят кината и да се продават билети през едно място. От там уверяват, че се предприемат и мерки за хигиена.

Вчера министърът на културата Боил Банов се срещна с Управителния съвет на Сдружението „Асоциация на българските киносалони“ и обсъдиха подробно идеята.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети