Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Кантарджиев: Много се плаша, когато Кацаров казва, че няма да прави нещо, защото обикновено го прави след това

Общество

Проф. Кантарджиев: Много се плаша, когато Кацаров казва, че няма да прави нещо, защото обикновено го прави след това

Снимка:

„Няма основания за притеснения сред хората относно изборите в неделя що се касае до здравния аспект.“ Това коментира пред БНТ епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев.

„Рискът е дори по-малък от това да отидем в супермаркета например. Важното е да имаме по-високо качество маски и да спазваме отстояние. Очаква се и хубаво време в неделя - така че да се проветрява, това е много важно, особено където има по-голямо струпване на хора“, каза той.

Кантарджиев не спести критики относно управлението на здравната криза от страна на министър Стойчо Кацаров.

„Много се плаша, когато Кацаров казва, че няма да прави нещо, защото обикновено го прави след това. Сега казва, че няма да има локдаун. Не знам дали знае, че локдаун тук никога е нямало“, каза Кантарджиев.

И даде прогноза за развитието на пандемията у нас - въпреки спада на новите случаи, броят на починалите още известно време ще расте.

„Не се лекувайте с антибиотици при вирусни инфекции, призова професорът. Той бе категоричен, че антибиотици се взимат само при бактериални инфекции. Такива, които не са широкоспектърни и да убиват всички бактерии, а само конкретната проблемна такава.   


Топ новини

виж още

Актуална тема