Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Пламен Киров: Цялостното поведение на Петков е на възторжен самодеец

Общество

Проф. Пламен Киров: Цялостното поведение на Петков е на възторжен самодеец

Проф. Пламен Киров: Цялостното поведение на Петков е на възторжен самодеец - Tribune.bg
Снимка:

„Министър-председателят няма да подаде оставка. Цялостното му поведение е такова – на възторжен самодеец.“ Това коментира пред Нова нюз проф. Пламен Киров - преподавател по конституционно право и бивш конституционен съдия.

„Ние сме в една перманентна политическа криза”, допълни Киров. По думите му засега е правителствена криза и предстои да видим дали ще прерасне в парламентарна, ако Народното събрание не може да закрепи това правителство или да излъчи следващо.

„Нашата Конституция дава възможност в рамките на една легислатура на парламента да функционират множество различни правителства, стига да се преструктурира парламентарното пространство и да се излъчи ново правителство, което да смени това, което очевидно не може да се справи с управлението”, обясни Киров.

Проф. Киров прогнозира:

„У нас най-вероятно първо ще се забави процесът за внасяне на попълване състава на МС, ще се вдигне шум, накрая министър-председателят ще предложи нови министри. Но ако не се гласуват предложенията, може да се търсят нови предложения. И влизаме в едно безобразно политическо поведение, което, както се казва, ни излага пред чужденците. В Европа не се постъпва по този начин. Хвърля се кърпата на тепиха и се казва – дотук бяхме. След като вие не гласувате за предложението ни за министри, то е един своеобразен вот на недоверие.“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети