Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Балабанов показа „плана“ на Петков за РСМ – бележка писана на път за Киев (СНИМКА)

Политика

Балабанов показа „плана“ на Петков за РСМ – бележка писана на път за Киев (СНИМКА)

Балабанов показа плана на Петков за РСМ – бележка писана на път за Киев (СНИМКА) - Tribune.bg
Снимка:

От нея става ясно, че премиерът иска да вдигне ветото преди да са изпълнени условията на страната ни

Сагата между ИТН и ПП се разраства. Депутатът от партията на Слави Трифонов – Станислав Балабанов с нови разкития по темата Петков – РСМ. Той показа бележка, която е била написана собственоръчно от премиера Кирил Петков. По думите му пред БТВ на нея е написано как да се вдигне ветото на Република Северна Македония,  за започване на преговорите за ЕС.

кадър БТВкадър БТВ

Балабанов съобщи, че премиерът е писал на лист от служебните тефтери на Министерския съвет  във влака по път за Киев за среща с украинския президент Володимир Зеленски.

Той съобщи, че планът на Петков е бил да се вдигне ветото и след това РСМ да изпълнява българските искания.

Балабанов заяви, че тази бележка ще предизвика реакции, но е готов да се подложи на детектор на лъжата и да бъде направен графологичен анализ.

На въпроса какви са гаранциите, че това ще се случи, Балабанов отговори, „при нас има една приказва – гаранция-Франция.“ По думите премиерът е коментирал, че това е планът, който обсъжда с международните партньори.

„Председателството на Франция приключва юни месец. А явно сме обещали на високо някакви неща.“, категоричен е Балабанов.

Той заяви, че ИТН ще подкрепи само социалната част в бюджета.

„Управление на правителство на малцинството с ПП е вредно за обществото и трябва да приключи възможно най-скоро“, заяви той.  

Относно това, че е писал СМС на Лена Бориславова, че не е съгласен с номинацията на Бойко Рашков за председател на КПКОМПИ той заяви:

„Никога не съм си позволявал да слизам на такова ниво, но след като Петков го направи ще ви обясня. Цяла седмица имаше натиск за Бойко Рашков. Питаха ни какво решавате. „Моето лично мнение е, аз съм против така предложената кандидатура.“, зави той, че е написал в текстово съобщение до Лена Бориславова.

По думите му това е станало в приложение, в което партньорите са обсъждали различни теми касаещи управлението.

Той обясни, че Петков и Василев лично са предложили Рашков начело на КПКОНПИ с мотив, че е възрастен за МВР и вече няма силите за така чаканата реформа във ведомството и го е страх  да уволни 7 000 служители.

„Ние не знаехме, че са водени такива разговори с Рашков, и попитахме коя е кандидатурата за друг министър на МВР.“, допълни той.

Според Балабанов е казано, че Рашков е следовател и е „добре за КПКОМПИ“, където ще бъде ползван „за други цели“.  По думите на депутатът от ИТН това е опит на ПП пореден регулатор да бъде превърнат в бухалка и управляван от тях.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети