Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Производители на плодове и зеленчуци ще блокират пътя Пловдив – Карлово

Общество

Производители на плодове и зеленчуци ще блокират пътя Пловдив – Карлово

Производители на плодове и зеленчуци ще блокират пътя Пловдив – Карлово - Tribune.bg
Снимка:

Днес на обяд производители на плодове и зеленчуци ще блокират за два часа пътя Пловдив – Карлово при разклона за Калояново. Протестът ще се проведе от 12 до 14 часа. Това е вторият протест срещу политиката на подпомагане в земеделието.

Първият беше в неделя, когато представители на бранша затвориха за час движението в района на граничния пункт „Дунав мост” при Русе. Стопаните искат по-добро подпомагане от държавата. Те са недоволни от ниските ставки по обвързаната с производството подкрепа, както и от значителното намаляване на средствата за преодоляването на последиците от пандемията с коронавируса.

Според производителите на плодове и зеленчуци, политиката на държавата ще доведе до унищожаване на българското производство. Плащанията по схемата за обвързана подкрепа не само са закъснели, но са и с 1/4 по-ниски спрямо 2021 г., докато себестойността на плодовете и зеленчуците се е увеличала с 50%. За тях друг проблем е неравномерното разпределение на средствата за компенсация от Covid-19 - в полза на животновъдите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети