Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Прокуристът на „Пирогов“: За година са похарчили 1 млн. лева за канцеларски материали

Общество

Прокуристът на „Пирогов“: За година са похарчили 1 млн. лева за канцеларски материали

Прокуристът на Пирогов: За година са похарчили 1 млн. лева за канцеларски материали - Tribune.bg
Снимка:

проф. Иван Поромански със Стефан Янев, служебен министър-председател

„За година болница „Пирогов“ дава над един милион лева за канцеларски материали", каза прокуристът на лечебното заведение Пламен Милев.

По думите му и в момента на нарастващи задължения и на просрочия към доставчици, болницата е обявила обществена поръчка за канцеларски материали.

„За една година просрочените дългове на болницата от девет милиона лева стават близо 17 млн.лв., като основно задълженията са към доставчици на лекарства и на медицински изделия“, посочи още Милев.

„Александровска болница също има задължения, но те искат по някакъв начин да им се помогне, държавата да гарантира пред кредитори да им бъде отпуснат кредит, а от „Пирогов“  няма такива искания и няма никакви опити да бъде спасено финансовото състояние“, каза още Милев.

„Не само, че няма такива опити, но имаше опити да бъде възпрепятстван и прокуристът относно финансови документи“, каза министърът на здравеопазването в оставка Асена Сербезова.

Преди дни Сербезова освободи проф. Иван Поромански от директорския пост на болница „Пирогов“. Той бе назначен от служебния здравен министър Стойчо Кацаров. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати