Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Рашков прати бусове да пазят турското посолство от бунт, организиран след негово изказване (ОБНОВЕНА)

Общество

Рашков прати бусове да пазят турското посолство от бунт, организиран след негово изказване (ОБНОВЕНА)

На тънък косъм се разлюляха българо-турските дипломатически отношения в седмицата между първия и втория тур на президентските избори. 6 полицейски буса охраняват турското посолство заради протест. 

КадърКадър

Тази сутрин вътрешният министър Бойко Рашков обяви бомбастично пред БТВ, че по време на изборите за президент и парламент на 14 ноември Турция се е намесила във вътрешните работи на България. „Това, което знам, знам от публикациите“, обясни източниците си той.

КадърКадър

Малко след това последва привикване на извънредния и пълномощен посланик на Република Турция в София Айлин Секизкьок във външно министерство.

МВнР привикало турския посланик заради предизборна агитация в Турция

С викове „Смърт за турците“, патриотично озвучаване и плакати на Румен Радев, недоволните, провокирани от Рашков, излязоха пред сградата на посолството. Поддръжниците на президента и министрите му се организираха във фейсбук под наслов „България на бунт срещу намесата на Анкара в балотажа“. Те блокираха бул. „Васил Левски“.

 

КадърКадър

Столична община не е уведомена за протеста и не е давала разрешение, а организаторът на този етап е неизвестен. Тя ще съвпадне и с митинг-шествието, което ще съпровожда Радев за участието му в дебата с проф. Анастас Герджиков тази вечер в БНТ.

Предозиране: Радев отива на дебат с Герджиков с митинг

Сградата на БНТ се намира близо до сградата на турското посолство на бул. Васил Левски.   


Топ новини

виж още

Актуална тема