Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Рекетираният шеф от МОН: Има заплахи и към мои колеги

Общество

Рекетираният шеф от МОН: Има заплахи и към мои колеги

Рекетираният шеф от МОН: Има заплахи и към мои колеги - Tribune.bg
Снимка:

Подава сигнал в полицията, след като му пукат четирите гуми на колата

„Рекетиран не знам дали е точната дума, но заплашван – да. Подадох сигнал в полицията. Това беше известно на МОН, сега е публично. Намерих колата си през декември с четири спукани гуми. Преди това имах случай на спукана една гума, но не подадох сигнал. Всичко започна след един кабинет по наблюдение, когато беше ползвана информация, която не беше публична. После Ангелов дойде при мен притеснен и ме заплаши, че ще срути оперативната програма”. Това разказа пред журналисти Кирил Гератлиев, изпълнителен директор на агенцията за „Оперативна програма „Наука и образование“.

Той разказа, че червената лампичка светва, когато осъзнават, че Иво Костов, представител от Съюза за стопанска инициатива на Комитета по наблюдение, разполага със секретни данни.

„Проверихме откъде е излязла тази информация и така стигнахме до Ангелов. Подозирам, че и аз съм записван, но не знам дали има записи. Има доклад и разследване. Всякакви бъдещи стъпки предстоят. Той е назначен с конкурс. Първоначално приех заплахите му като празни думи. Информирах ръководството. Аз самият нямам личностен конфликт с Ангелов. Случващото се поне за мен е генерирано отвън“, смята Гератлиев.

Иначе му предстои да вземе решение дали да уволнява Ангелов.

„Най-малко трябва да говоря с него, но не знам дали няма да ме запише. Аз съм му обяснил, че сме тук за да работим. Ние не можем да разследваме. Нямаме такива функции. Чувам, че има заплахи и към мои колеги и директори. Всичко сме предоставили на разследващите органи. Потенциален конфликт на интереси и потенциално изтичане на информация за това говорим към момента“, обясни шефът в МОН.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати