Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румяна Бъчварова: Оповестеният от Елена Йончева запис е незаконен

Политика

Румяна Бъчварова: Оповестеният от Елена Йончева запис е незаконен

Румяна Бъчварова: Оповестеният от Елена Йончева запис е незаконен - Tribune.bg
Снимка:

Докато не се изясни случаят, няма нужда от оставката на Банов, заяви началникът на кабинета на премиера

„Ефектът, който се целеше с днешното събитие, беше оклеветяване . Защото на днешното събитие, се действа с един незаконен запис. Това са елементите, които показват преднамереност, желание за ескалиране на напрежението, съзнателно оклеветяване на политическия опонент, сипане на квалификации и клевети, чието доказване оставяш в някакъв бъдещ момент. Това е очевидна стратегия на БСП.“ Така началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова коментира днешните изяви на депутата от БСП Елена Йончева и твърденията ѝ за министъра на културата Боил Банов.

"Днес си помислих, че много съжалявам Елена Йончева. За кратко тя беше знаме на БСП, но днес стана човек, който използва всякакви доноси, без да са доказани, защото тепърва отиват в прокуратурата, в името на една кампания", допълни тя.

„БСП не са спирали да стрелят по ГЕРБ. Днес бяхме свидетели на поредната атака. Правителството и ГЕРБ не се притесняват, защото след години управление ги приемаме като част от присъствието. Притеснява ме напрежението, че рефлектира върху хората“, допълни Бъчварова. Тя обясни, че отговорът на ГЕРБ е подобаващ, защото иначе би било знак на слабост или грешка.

„Днешният пример е показателен, стига се до крайности - отговорните политици не могат да си позволят такова нещо. Още в деня на конгреса БСП обявиха, че Йончева прави разследване срещу Министерския съвет и корупционни практики на министри. Следващите дни Нинова нагнетяваше напрежението, като повтаряше, че се разследва корупция в МС.

Днес се оказа, че става въпрос за един министър. Подвеждане, трупане съзнателно на напрежение, на негативизъм.

Аз си мисля, че г-жа Нинова трябва да понаучи някои термини и да научи коя институция какво означава. Можем ли да кажем, че целият кабинет страда от корупция?", заяви Бъчварова.

"Сипането на обиди е стратегията на БСП. Разследващата журналистика изисква мнението на разследваните, а тук го нямаше, само яростни нападки", разкри Бъчварова.

"Премиерът прецени, че докато не се изясни случаят, няма нужда от оставката на Боил Банов. Министърът разкри, че е в готовност да си подаде оставката", допълни тя.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети