Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ресторантьори започват блокади в цялата страна

Общество

Ресторантьори започват блокади в цялата страна

Снимка:

Готвят голям протест на 7 септември в София

Представители на ресторантьорския бизнес започват протести от днес заради затягането на мерките. Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

„Това, което ние ще направим, целият туристически бранш, заедно с всички засегнати браншови организации по тази заповед, започваме да блокираме цялата страна“, предупреди Алибегов. По думите му днес ще бъде блокиран центърът на Велико Търново, а утре това ще се случи в Пловдив. Голям протест ще има на 7 септември в София.

„Абсолютна лъжа е, че има каквито и да е било социално-икономически мерки и за бизнеса, и за хората“, възмущава се председателят на Българската асоциация на заведенията.

В позиция до медиите от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) остро възразиха срещу обявените от здравните власти мерки за справяне с COVID-19.

„Самият временен здравен министър Стойчо Кацаров призна провала на ваксинационната кампания. Именно заради този провал за пореден път бяха посечени избирателно сектори от българската икономика. Изразяваме своята подкрепа към всички колеги, които ще търпят рестрикции и заявяваме, че ще търсим правата си с всички позволени от закона средства.“ казват те.

„Ние вече стартирахме защитата на своите права и ще продължим да го правим с още по-голяма енергия. Започваме блокади по градове, на които са добре дошли всички, почувствали се засегнати от поредното безумие, което имитира мерки, но реално съсипва бизнеси!“ заявяват още от бранша и завършват позицията си с думите „Оставка на провалилите се в овладяването на пандемията!“  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още